Hyppää sisältöön

Tim Sparv, jalkapalloilija

”Olen mielelläni mukana tässä tärkeässä kampanjassa. Mielestäni ei voi odottaa muutosta, jos ei itse tee jotain. Pidän tärkeänä, että urheilijat osallistuvat entistä enemmän yhteiskunnalliseen keskusteluun. Meillä kaikilla on vastuu rakentaa parempi ja turvallisempi urheilumaailma.

Jalkapallossa rasismista kuulee uutisia melkein joka viikko. On ollut kamala seurata, mitä esimerkiksi maajoukkuetoverini Glen Kamara on saanut kokea kuullessaan rasistisia solvauksia kentällä. Myös esimerkiksi nuorten englantilaispelaajien sosiaalisessa mediassa saamat rasistiset viestit EM-loppuottelun jälkeen olivat järkyttäviä. Rasismin suhteen jalkapallossa on vielä paljon parannettavaa.

Toivon ja vaadin, että isot urheilujärjestöt kantavat vastuunsa. Heillä on resursseja, valtaa ja hieno mahdollisuus johtaa urheilua uuteen suuntaan. Jotta jokainen voi urheilussa olla oma itsensä ilman pelkoa seurauksista. Meillä kaikilla on kuitenkin vastuu toimia paremman urheilun puolesta, olisi liian helppo sormella osoittaa ja kritisoida vain muita.”


Jaa somessa:

Lue myös muiden tarinat

Ylös