Hyppää sisältöön

Linda Sällström, jalkapalloilija

”Vastustan kaikkea syrjintää, esimerkiksi rasismia ja sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin perustavaa syrjintää. Mikään niistä ei kuulu urheiluun. Ihmiset ovat samanarvoisia, ja kaikkien tulee olla tervetulleita urheilun pariin.

Henkilökohtaisesti olen kohdannut erityisesti sukupuoleen perustuvaa häirintää. On ollut ikävää, epäasiallista kielenkäyttöä ja naisurheilun vähättelyä. Urheilun rakenteetkin ovat olleet syrjiviä. Viime aikoina on onneksi tapahtunut positiivista kehitystä nimenomaan tasa-arvon puolella. Tosi iso juttu oli, kun naisille ja miehille saatiin tasa-arvoiset maajoukkuesopimukset. Myös se on ollut hienoa, miten meitä Helmareita on nostettu mediassakin ihan eri tavalla esille.

Me urheilijatkin voimme ottaa kantaa, mutta vastuu on ennen kaikkea urheilun päättäjillä. Siellä, missä valta ja raha ovat, pystytään tehokkaimmin tekemään muutoksia. Unelmieni urheilumaailmassa kaikki tuntisivat olonsa tervetulleiksi ja turvallisiksi. Kaikki käyttäytyisivät kunnioittavasti toisiaan kohtaan, kentällä ja sen ulkopuolella.”


Jaa somessa:

Lue myös muiden tarinat

Ylös