Hoppa till innehåll

Tim Sparv, fotbollsspelare

”Jag är gärna med i den här viktiga kampanjen. Jag tycker att man inte kan förvänta sig någon ändring, om man inte själv gör något. Jag anser att det är viktigt att idrottarna deltar alltmer i samhällsdebatten. Vi bär alla ansvaret för att bygga upp en bättre och tryggare idrottsvärld.

Inom fotbollen hör man nyheter om rasism nästan varje vecka. Det har varit hemskt att följa med vad exempelvis min landslagskamrat Glen Kamara har fått uppleva när han hör rasistiska smädelser på planen. Även till exempel de rasistiska meddelanden som de unga engelska spelarna fick i sociala medier efter EM-slutmatchen var chockerande. Vad gäller rasism finns det ännu mycket att förbättra inom fotbollen.   

Jag hoppas och kräver att de stora idrottsorganisationerna ska axla sitt ansvar. De har resurser, makt och en fin möjlighet att leda idrotten i en ny riktning. Så att var och en i idrotten kan vara sig själv utan rädsla för påföljder. Vi bär ändå alla ansvar för att agera för en bättre idrott, det vore alltför lätt att utpeka och kritisera bara andra.”


Dela på sociala medier:

Läs också andras berättelser

Upp