Hoppa till innehåll

Linda Sällström, fotbollsspelare

”Jag är emot all diskriminering, till exempel rasism och diskriminering som baserar sig på kön, sexuell läggning eller könsidentitet. Ingen av dem hör idrotten till. Människorna är likvärdiga och alla ska vara välkomna till idrotten.

Personligen har jag råkat ut i synnerhet för trakasserier som baserar sig på kön. Det har varit tråkigt, osakligt språkbruk och nedvärdering av damidrotten. Även idrottens strukturer har varit diskriminerande. Under den senaste tiden har det till all lycka skett en positiv utveckling just på jämställdhetens sida. Det var en verkligt stor grej när man fick likvärdiga landslagsavtal för damerna och herrarna. Det har också varit fint hur vi Helmarit också i medierna har lyfts fram på ett alldeles annat sätt.

Även vi idrottare kan ta ställning, men det är framför allt beslutsfattarna inom idrotten som bär ansvaret. Där, var makten och pengarna finns, kan man utföra ändringar effektivare. I mina drömmars idrottsvärld skulle alla känna sig välkomna och trygga. alla skulle bete sig högaktningsfullt mot varandra, på planen och utanför den.”


Dela på sociala medier:

Läs också andras berättelser

Upp