Hyppää sisältöön

Älä riko urheilua -kampanja palkittiin kansainvälisesti

Ihmisoikeusliiton Älä riko urheilua (Don´t break the game) –kampanja voitti ensimmäistä kertaa järjestetyn Euroopan laajuisen Athletes 4 Society -haasteen. Kilpailussa etsittiin kampanjoita, joissa urheilijat toimivat roolimalleina ja yhteiskunnallisina vaikuttajina. 

Athletes 4 Society -palkinto jaettiin 12.5.2023. Brysselissä järjestetyssä palkintoseminaarissa. Kampanja-asiantuntijamme Tommy Lindgren otti palkinnon vastaan ja esitteli seminaarissa kampanjan kansainväliselle yleisölle. 

”Tunnustus ilahduttaa meitä suuresti. Kiitos siitä kuuluu erityisesti kampanjan keulakuvina toimineille upeille urheiluvaikuttajille sekä tietysti kaikille kampanjaa tukeneille yhteistyötahoille ja ihmisille”, Lindgren toteaa.  

Kampanjakasvoina toimii joukko tunnettuja suomalaisurheilijoita, jotka ovat toimineet aiemminkin ihmisoikeuksien puolesta. Kampanjaa tukee ennennäkemättömän laaja joukko urheiluliittoja, seuroja, kansalaisjärjestöjä ja muita toimijoita

Älä riko urheilua -kampanja tuo rohkeasti esiin urheilun ihmisoikeuskysymyksiä Suomessa ja painottaa, että ihmisoikeudet kuuluvat urheilun ytimeen. Se pyrkii vaikuttamaan sekä urheilun rakenteisiin että tavallisiin arjen tilanteisiin. Vuonna 2021 käynnistynyt kampanja on onnistunut hienosti nostamaan urheilun ihmisoikeudet koko kansan tietoisuuteen sekä herättelemään urheilun toimijoita. Tehtävää on kuitenkin edelleen ja työ urheilun ihmisoikeuksien parissa jatkuu. 

Haluatko onnitella?  

Onnittele kampanjaa ja tue työtämme lahjoituksella. Tuellasi kampanjoimme, koulutamme ja vaikutamme paremman urheilumaailman puolesta. 


Jaa somessa:

Ylös